De nieuwe handdruk in de wereld van contactloze netwerken
29 juli 2020
door Swetha
ecologie

De nieuwe handdruk in de wereld van contactloze netwerken

2020 is ver buiten de verbeelding geweest, niet op zo'n geweldige manier. Na maanden in een lockdown te hebben gezeten, wordt het nu eindelijk wat rustiger. We kunnen onze gang gaan, met voorzorgsmaatregelen uiteraard. Heil sociale afstandelijkheid! Hoewel thuisblijven nog steeds wordt aangemoedigd als dat een mogelijkheid is, zijn veel bedrijfskantoren begonnen met het nemen van nieuwe veiligheidsmaatregelen.

"The New Normal" van de werkomgeving, zoals de LinkedIn Feed terecht opmerkt. Maar wat betekent het voor "netwerkers" of beroepen die anders gebaseerd zijn op regelmatig netwerken en fysieke interactie?

Nu alles verschuift in de richting van "contactloos", is er dan nog ruimte voor "Contactloos Netwerken"?

Het lijkt bijna perfect gezien de huidige behoefte om elk fysiek contact of de uitwisseling van fysieke voorwerpen te beperken. En niet alleen voor het onmiddellijke scenario, maar ook nadat dit is afgelopen, lijkt het een goed idee om contactloze opties op de controlelijst te houden.

Dus, wat zou contactloos netwerken betekenen voor professionals over de hele wereld? Om dit te kunnen beantwoorden, moeten we eerst de problemen aanpakken die we hebben met de belangrijkste manier van formele begroeting en uitwisseling van informatie, handdrukken en visitekaartjes.

Onlangs kwam ik na lange tijd een professional uit mijn netwerk tegen, en zoals mijn instinct zou gaan, stak ik mijn hand uit om hem formeel te begroeten. En trok me dan onmiddellijk terug nadat ik me realiseerde dat het niet echt verantwoord was om te doen, het ging er op zijn zachtst gezegd een beetje ongemakkelijk aan toe. Ik weet dat velen van ons dit tegenwoordig niet meer zo doen, maar ik heb met veel traditionele zakelijke klanten gewerkt die nog steeds handen schudden volgens deze gewoonte. En terwijl ik afscheid nam, haalde ik mijn visitekaartje tevoorschijn om mijn contactgegevens te delen, aangezien mijn coördinaten in de loop der jaren veranderd waren. Ik merkte dat mijn collega een beetje aarzelde bij het zien van het visitekaartje. Ik bedoel, wie zou dat niet zijn? Niemand wil in deze tijden visitekaartjes uitwisselen. Maar tot zijn verbazing, in plaats van hem het kaartje te geven, vroeg ik hem om zijn telefoon naar voren te doen en tikte op zijn telefoon. En binnen enkele seconden stond mijn visitekaartje op zijn telefoon. En nadat zijn amusement was weggeëbd, maakte hij een opmerkelijk interessante opmerking die me is bijgebleven. Hij zei: "Ik vind deze nieuwe handdruk zo veel beter". In dat moment van Eureka, zag ik hoe verbazingwekkend mijn "Tikken en Delen" werd bestempeld als "De nieuwe handdruk". Nu weet ik wat ik zal doen de volgende keer dat ik een verbinding zie van mijn netwerk, inderdaad de nieuwe handdruk.

Vergelijkbaar met het 'Tap & Pay' patent van Contactloos Betalen, houdt Contactloos Netwerken in 'Tap & Share' van contacten tijdens het ontmoeten van uw Netwerk van Professionals. Hoewel groepsbijeenkomsten zoals netwerkevenementen nog steeds een verre droom lijken te zijn, kunnen we met een Mobilo Card in ieder geval goed uitgerust zijn voor kleinere bijeenkomsten en interacties. Ik bedoel, niet alleen is de kaart veilig, maar denk ook eens aan de kosten die u bespaart door het gedoe van het maken van stapels papieren kaarten te vervangen door slechts één kaart. En met de huidige economische vooruitzichten bespaart een slimme overstap een hoop.